سلام و روز بخیری:)
دیدم این روزها همه دارن کیک قابلمه ای میپزن من هم امتحان کردم..
آهان اینو باید بگم که دستوراتی که قراره اینجا بذارم صرفا دستوراتی هست که من خودم درست کردم و راضی بودم.حالا دستورش رو یا از سایتی نگاه کردم یا از دوستی پرسیدم یا از مجله های آشپزی یاد گرفتم.پس همینجا میگم من هیچ دستوری رو از ابتکار خودم نمینویسم و کلا حال اینم ندارم تو آشپزی راه آزمون و خطا برم.. من از جایی یاد گرفتم و دوست دارم چیزایی که خوشمزه بودن رو یاد بدم.این از این.
آقا این کیک خیلی خوبه.. درست کنید حتما :) تازه بعدش هم آدم عزای شستن قالب کیکی که تو فر رفته نداره ^_^
موقع درست کردن مایه کیک هم معین قدیمی گوش بدید حالش بیشتر میشه :)
مواد لازم:
آرد مخصوص کیک و شیرینی : 2 لیوان
تخم مرغ : 3 عدد
بکینگ پودر : 2 قاشق چایخوری
نمک : نوک قاشق چایخوری
وانیل : یک قاشق چای خوری
آب پرتقال یا شیر : سه چهارم لیوان
روغن : یک چهارم لیوان
پودر شکر : یک لیوان
پخت:
تخم مرغ ها رو تو یه کاسه بزرگ بشکنید.وانیل و شکرتون رو بریزید روش و حالا هم نزن کی هم بزن.تا جایی که رنگش خیلی ملایم بشه و وقتی همزن رو میارید بالا کش اومدنشو ببینید.
بعد روغن رو اضافه کنید و مخلوط کنید.
بعد آب پرتقال رو اضافه کنید و مخلوط کنید.
حالا آرد و بکینگ پودر و نمک رو که تو کاسه ی دیگه مخلوط شدن به این مایه اضافه کنید.یهو نه هااااا. کم کم..
اگه تا حالا همزنتون برقی بود دیگه اینجا رو باید با همزن دستی بزنید تا جاییکه کاملا مواد یه دست بشن.فقط آخرش برای اطمینان از گلوله نشدن آرد یه ده ثانیه اگه با همزن برقی زدید اشکال نداره.
اگه با شیر درست کردید دوست داشتید اینجا میتونید گردو توش بریزید مثلا.. من خودم گردویی که داخل کیک میپزه خیلی طعمشو دوست دارم ^_^
یا کشمش.یا خرمایی که هستشو گرفتید و چهار قسمتش کردید حداقل..
اما اگه با آب پرتقال درست کردید همون ساده بذارید بمونه.
اینجا دیگه آماده ی پخت شده.
حالا میتونید همینجور ساده پخت کنید.
میتونید کاکائویی کنید یه قسمتیشو.
حداقل نصف لیوان و حد اکثر یک لیوان از این مواد رو جدا کنید و به ترتیب دو یا چهار قاشق چایخوری کاکائو بهش اضافه کنید و هم بزنید تا یه دست شه .
حالا قابلمتونو بذارید رو گاز و بعد گرم شدنش دو قاشق روغن بریزید کَفِش و اول مایه وانیلیتون رو توش خالی کنید.
بعد مایه کاکائویی رو یه جوری بریزید که قسمت اعظمش توی مرکز قابلمه خالی بشه.بعد با یه چیزی مثل سیخ چوبی یا چنگال اینا آروم آروم چندین بار از مرکز بصورت هم زدن پخشش کنید به نزدیکای بدنه قابلمه.
همین دیگه.
الان رو در قابلمه دم کن بذارید و روی شعله ی متوسط با حرارت خیلی کم.برای من تو یه ساعت پخت.اما چهل و پنج دقیقه که گذشت محض اطمینان یه چاقو میوه خوری فرو کنید توش اگه مواد بهش چسبیده بود که بذارید یک ساعتش کامل بشه.
اگه نچسبید که پخته دیگه.
اگه حاشیه ای که چسبیده به قابلمه دیدید طلایی شده که چه بهتر.اگه نشده بود پنج دقیقه ای هم فرصت بدید که طلایی شه کیک خوشگل شه ^_^
فوت و فن نوشت :
* اگه رژیم اینا دارید کمتر بخورید برندارید میزان شکر کیک ها رو دستکاری کنید..
* تقریبا تو همه ی دستورات کیکی که دارید آرد و بکینگ پودرشو قاطی کنید و حتما حداقل دو بار الک کنید.حالا سه بار الک کردید چه بهتر :) من کاکائو رو هم با الک به موادم اضافه میکنم و آروم آروم هم میزنم که گلوله نشه :)
* میزان کاکائو دست خودتونه. من وقتی کاکائو رو از لوازم قتادی میگیرم رنگش سیرتر و طعمش تلخ تره.اگه قرار باشه یه دستوری گفته پنج قاشق کاکائو من طبق اون بریزم کیکم میشه زهر مار و من اون تلخی رو نمیپسندم:/ اما اگه کاکائو از این بسته بندی ها بگیرم رنگش قهوه ایه ملایمه اونو طبق دستور بریزید اشکال نداره.
تو این کیک من دو قاشق چای خوری کاکائو نوع اول رو ریختم.نصف لیوان هم از موادم جدا کردم.شما خود دانید :)
* من همیشه پودر شکر برای کیک ها و شیرینی هام استفاده میکنم.شما خواستید شکر معمولی بریزید توش.
حتما بپزید این کیک رو و لذت ببرید..
نوش جانتون :)